Coșul Meu
Cum folosesc extern uleiul de oregano sălbatic? Cum folosesc extern uleiul de oregano sălbatic?

Numele de oregano vine din două cuvinte din limba greacă: oros = munte și ganos = bucurie. Această plantă creşte la  poalele Carpaţilor și în zonele sudice ale Europei.

Termenul de ulei volatil este sinonim cu ulei aromatic, esențial sau eteric, toate aceste denumiri desemnând substanțe, extrase din plante, caracterizate de un miros pătrunzător şi un efect antiseptic intens, având și o mare putere de pătrundere prin mucoase și prin piele.

Mai jos vă prezentăm trei metode eficiente pentru tratarea unor afecţiuni, cu ajutorul uleiului de oregano:

1)Dacă răceala nu vă lasă deşi aţi luat multe medicamente, aveţi dureri în gât si vă curge nasul puteţi face o inhalație cu ulei esențial din această plantă. Într-o cană cu apă clocotită se pun 2-3 picături de ulei de oregano sălbatic, se acoperă cana și capul pacientului cu un prosop, iar apoi se apropie foarte gradat nările de cană, inhalând vaporii calzi. Efectul este instantaneu: nasul și sinusurile se desfundă, durerea de cap și senzația de congestie se estompează, secrețiile specifice răcelii sunt fluidificate. Vreme de 4 ore după inhalație, pacientul va sta la căldură și nu va fi expus la curenți de aer.

 

2)Pentru ciuperca unghiei, o problemă supărătoare şi inestetică, se face următorul amestec: o linguriță de ulei de oregano sălbatic se amestecă bine cu o linguriță de ulei volatil de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) și două linguri de ulei de floarea soarelui. Acest preparat se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara, pe unghia bine curățată în prealabil, cu ajutorul unei pensule sau – dacă nu avem – prin picurare direct pe locul afectat.

3)Contra infecțiilor urinare aflate în fază acută,puteţi face băi de șezut cu apă cât de fierbinte puteţi suporta, în care se adaugă 3-5 picături de oregano. Aceste băi catalizează procesul de vindecare, reduc usturimea la urinare sau senzația de permanentă iminență a urinării. De asemenea, ameliorează spasmele în zona genito-urinară și facilitează eliminarea normală a urinei.

În zilele noastre putem procura uşor uleiul de oregano de la magazinele naturiste. Bunicii noştri pentru a se bucura de beneficiile acestei plante, preparau din oregano sălbatic sau sovârf un ceai care era folosit contra durerilor abdominale și a indigestiei, dar și pentru vindecarea afecțiunilor bronșice și pulmonare.

Click aici pentru a comanda uleiul volatil de oregano.

Pentru mai multe informații despre uleiul de oregano, accesați următorul link: http://www.formula-as.ro/2018/1336/medicina-naturii-44/uleiul-volatil-de-oregano-salbatic-sovarf-24342

AromScience

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu