Coșul Meu
Aliatul frumuseții: uleiul de Argan Aliatul frumuseții: uleiul de Argan

Aliatul frumuseții: uleiul de Argan

Sănătate februarie 13, 2018 AromScience 0

Numit şi “aurul Marocului”, uleiul de argan este un adevărat aliat al frumuseţii. Arganul este un arbust spinos,  care crește doar în sud-vestul Marocului. Uleiul de argan este, în prezent cel mai bun cunoscut și eficient remediu natural pentru piele. 

Argan_Tree_near_Tafraoute

Arganul este un arbust care crește doar în Maroc.

Uleiul de argan este numit și ulei prețios, calitățile sale, raritatea dar și prețul său îl încadrează în această categorie. Este nevoie de 32 de kilograme de fructe pentru producerea unui litru de ulei de argan.

Folosirea uleiului de argan

Cel mai important efect al sau este capacitatea de a proteja pielea si de a stimula refacerea acesteia. În cosmetică, uleiul de argan se folosește pentru efectul său emolient. Acesta creează o barieră împotriva evaporării apei din ţesuturi şi în felul acesta asigură hidratarea corectă a pielii.

Secretul părului mătăsos

Vigoarea firului de păr poate fi redată dacă îl “răsfeţi” din când în când cu câteva picături din “aurul deşertului”. Soluţia este perfect valabilă şi în cazul deteriorării firului de păr din cauza efectului deshidratant al vântului sau vopselelor.

Masajul cu ulei de argan

Masajul cu ulei de argan te ajută să te relaxezi după o zi tensionată. Aplicat des, uleiul de argan poate ajuta la prevenirea sau tratarea vergeturilor. La fel de succes poate fi considerat şi tratamentul cu ulei de argan în tratamentele împotriva acneei, ridurilor sau arsurilor.


Sfat

Cauta sa folosesti doar uleiul de argan extravirgin, 100% pur.

Pentru a afla care este adevăratul ulei de argan, extavirgin aplică 5 picături pe piele, și apoi masează ușor. Uleiul se va absorbi aproape instantaneu în piele, lăsând o senzație de catifelare.

Un ulei 100% pur de argan, sau extravirgin nu lasa pielea uleioasă, asa cum o face unul de o calitate mai slaba sau care are adăugate alte uleiuri de umplutură.


Tratament intern

Pentru uz intern, uleiul de argan se foloseste pentru a creşte concentraţia de sucuri gastrice şi pepsină din stomac, îmbunătăţind astfel digestia şi grăbind procesul de ardere al grăsimilor.

Uleiul de argan contribuie la un flux sangvin în limite normale, reducând astfel nivelul de colesterol din organism.

Anumite studii au demonstrat un efect surprinzator de reglare a insulinei, astfel, prevenind afectarea vaselor de sange și a sistemului nervos. Uleiul de argan este folosit pentru a reduce riscurile de infarct miocardic şi de tulburări cardiovasculare și este recomandat în caz de risc de ateroscleroză.

De asemenea, s-a dovedit ca un efect benefic în cazul bolnavilor de cancer cu determinare hormonala. Fiind util în procesul de digestie, uleiul de argan a dovedit efecte bune chiar în cancerul de colon și de rect.


Referințe si studii clinice

1. Gharby S, Harhar H, Guillaume D, et al. Oxidative stability of edible argan oil: a two year study. LWT-Food Sci Technol 2011;44:1-8.

2. Charrouf Z, Guillaume D. Ethnoeconomical, ethnomedical and phytochemical study of Argania spinosa (L.) Skeels. J Ethnopharmacol 1999;67:7-14.

3. Samane S, Noël J, Charrouf Z, et al. Insulin-sensitizing and anti-proliferative effects of Argania spinosa seed extracts.

4. Evid Based Complement Altern Med 2006;3:317-327. Bellahcen S,’Mekh” H,’Ziyyat A, et al. Prevention of chemically induced diabetes mellitus in experimental animals by virgin argan oil. Phytother Res 2011 May 17. [Epub ahead of print] DOI: 10.1002/ptr.3524.

5. Derouiche A, Cherki M, Drissi A, et al. Nutritional intervention study with argan oil in man: effects on lipids and apolipoproteins. Ann Nutr Metab 2005;49:196-201.

AromScience

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu