Uleiurile volatile – remedii naturale pentru răceală
Aromaterapie octombrie 25, 2015 AromScience 0
În cazul răcelilor, se recomandă în mod special:
– Uleiul de mentă (Mentha piperita) – desfundă rapid căile respiratorii superioare, are un efect răcoritor în cazul febrei și ușurează respirația (dilată bronhiile, stimulează centrul respirației din creier).
– Uleiul de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) – are o acțiune directă de distrugere a virușilor, bacteriilor și a altor microorganisme, prevenind apariția complicațiilor gripei.
– Uleiul de pin siberian (Pinus sibirica) – are o acțiune aproape magică asupra plămânilor și arborelui bronșic, stopând accesele de tuse, prevenind complicațiile pulmonare, decongestionând de secreții căile respiratorii inferioare. Are și o acțiune excelentă asupra psihicului, conferind tonusul necesar pentru a ne vindeca rapid.
– Uleiul de cimbru (Thymus vulgaris) – este un antibiotic imbatabil, recomandat în toate complicațiile bacteriene ale răcelilor.
Mod de administrare:
1. Inhalația cu uleiuri volatile – într-un vas cu apă fierbinte se pun 1-2 picături de ulei volatil de cimbru și 1-2 picături de ulei de mentă. Se acoperă capul și vasul cu un prosop, se apropie nările de vas și se inspiră vaporii degajați, vreme de câteva minute. Apoi, pacientul se va relaxa la orizontală, bine învelit și ferit de contactul cu curenții de aer sau cu frigul. Această procedură desfundă căile respiratorii, decongestionează sinusurile, reduce durerile de cap și accelerează procesele de vindecare. Este contraindicată în cazul pneumoniilor, unde, în schimb, are un efect foarte bun următoarea aplicație externă cu uleiuri volatile:
2. Masajul cu uleiuri volatile – într-o lingură de unguent obișnuit (de gălbenele, de exemplu) se pun câte 1-2 picături de ulei volatil de mentă, de pin siberian și de arbore de ceai, și se amestecă bine. Acest preparat se întinde pe torace, atât pe zona anterioară, cât și pe cea posterioară, cu mișcări line, până când tot unguentul intră în piele. Uleiurile volatile au capacitatea de a penetra toate țesuturile epiteliale, fiind preluate de circulația sanguină și acționând direct la nivelul plămânilor și al căilor respiratorii inferioare.
Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.
Adauga tu primul comentariu