Coșul Meu
Năpraznicul Năpraznicul

Năpraznicul

Sănătate noiembrie 12, 2015 AromScience 0

Năpraznicul (Geranium robertianum) este o planta întâlnită mai ales în zonele muntoase, la marginea pădurilor și este recomandat pentru îmbunătățirea rezistenței organismului. Cunoscut în popor și sub numele de Ciocul berzei sau Ciocul cucoarei, năpraznicul are rezultate benefice în tratarea multor probleme de sănătate.  Această plantă pare să devină o adevarată vedetă în lumea medicinii, în ultimii ani afirmându-se și pe plan internațional. În Canada, Germania, Statele Unite a devenit deja una din plantele de capatâi în tratamentul cancerului.

În medicina populară românească, existau odinioară nenumarate leacuri pe bază de napraznic, planta fiind renumită în zonele de munte, mai ales pentru puterea sa revigorantă, deopotrivă la femei cât și la bărbați.

Indicații terapeutice ale Năpraznicului

–  Infecții virale – administrarea năpraznicului are efecte stimulente imunitare, dar și o acțiune antivirală directă, fenolii din compoziția sa inhibând multiplicarea virușilor și prevenind infectarea celulelor sănătoase. Acțiunea antivirală și de creștere a imunității este sporită de Seleniul din compoziția produsului Năpraznic+Seleniu.

–  Afecțiuni produse de expunerea la radiații – este un excelent mijloc de prevenire a unor afecțiuni produse de radiații, cum ar fi: erupțiile cutanate, migrenele, tulburările nervoase, diferite forme de cancer.

–  Cancer pulmonar, mamar, intestinal, uterin- administrarea acestei plante activează sistemul imunitar.

–  Fibrom uterin, chisturi ovariene, tumori benigne în general – cercetări foarte recente au pus în evidență faptul că năpraznicul conține, într-o cantitate neobișnuit de mare, germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare deosebit de puternic. Iar această intensificare a oxigenarii celulare este cheia vindecării tumorilor atât maligne, cât și benigne.

–  Sterilitate la bărbați, impotență

–  Sterilitate la femei, tulburări de ciclu menstrual (sângerari prelungite, amenoree)

–  Boli care apar pe fondul stresului psihic accentuat și al surmenajului – năpraznicul este considerat una dintre cele mai bune plante adaptogene, sporind rezistența la stres, mărind în timp imunitatea organismului și neutralizând radicalii liberi.

Extract de năpraznic găsesti în compoziția produsului Năpraznic+Seleniu. Acesta conține si extract standardizat în Seleniu. 

AromScience

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu