Colagenul este o proteină, prezentă în toate țesuturile elastice din organism, începând cu vasele de sânge sau organele interne și terminând cu pielea. După vârsta de 20 de ani, producția de colagen a organismului scade constant, într-un ritm mai lent la început, apoi din ce în ce mai rapid. Consecința: pielea, articulațiile, tendoanele, vasele de sânge etc. devin din ce în ce mai rigide, mai fragile, mai bătrâne, o dată cu trecerea timpului. În încercarea de a opri ridarea pielii sau rigidizarea articulațiilor, s-a încercat aplicația externă a colagenului, extras din țesuturi animale, dar această metodă nu dă rezultate, pielea nefiind capabilă să absoarbă direct colagenul.
Consumat intern, ca aliment sau supliment, colagenul este pur și simplu digerat, ne-fiind asimilat ca atare de organism, așa cum am greșit s-ar putea presupune. Care este atunci soluția? Produsele naturale care stimulează puternic producția de colagen a propriului organism. Pentru că da, organismul nostru își poate crește producția, dar și calitatea colagenului, chiar la vârste înaintate.
Iată care sunt ingredientele ce stimulează producția de colagen din organism:
– Extractul Coada calului și extractul de Urzică – numitorul comun al acestor două extracte este prezența în mari cantități a Siliciului, în formă biologică. Este încă o enigmă pentru biologi cum reușește siliciul să influențeze producția acestor substanțe, dar e demonstrat faptul că acest oligoelement crește proporția de colagen și elastină (o altă proteină foarte importantă) din piele, tendoane, țesuturi articulare, vase de sânge.
– Lăptișorul de matcă – este cunoscut ca un puternic stimulent al producerii și migrarii celulelor stem (numite și celule-sușă). În contextul nostru, acest ingredient ajută la reechilibrarea hormonală, în condițiile în care deteriorarea constelației hormonale, o dată cu vârsta, influențează decisiv producția de colagen și proporția în care acesta este prezent în țesuturi. Lăptișorul de matcă este, fără doar și poate, cel mai puternic reîntineritor, la nivel hormonal, cunoscut în prezent, care îmbunătățește rapid procentul de colagen din piele, țesuturi articulare sau vase de sânge.
– Zincul Biologic – este extras din drojdia de bere și are un rol decisiv în sinteza colagenului și a elastinei. Studiile științifice arată că la persoanele cu deficiențe de zinc, procentul de colagen din piele scade dramatic, chiar și cu 5% pe an, față de 1%, cu cât scade pe an, în medie, după vârsta de 20 de ani. În schimb, prin suplimentarea zincului biologic, cantitatea de colagen din țesuturi crește accelerat, la fel ca și cantitatea de elastină.
Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.
Adauga tu primul comentariu