Coșul Meu
Panseluța sălbatică Panseluța sălbatică

Panseluța sălbatică

Sănătate octombrie 26, 2015 AromScience 0

Panseluta salbatica este cunoscută și sub numele de Trei-frați-pătați, denumirea sa științifică fiind Viola tricolor.

Planta decorativă cunoscută sub numele de Panseluță este, de fapt, o varietate, cu dimensiuni ceva mai mari ale florii, a versiunii sălbatice, specia din care fac parte cele două fiind aceeași. Cât despre proprietățile medicinale, se poate spune fără a exagera că: dacă ar fi cunoscute efectele acestei plante, milioane de vieți ar fi, dacă nu salvate, măcar re-date, în fiecare an. De ce? Pentru că este printre imunomodulatoarele cele mai bune din lume.


CE SUNT IMUNOMODULATOARELE

Sunt substanțe sau combinații de substanțe, de regulă naturale, care pur și simplu resetează sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, atunci când armata de celule specializate a sistemului imunitar o ia razna, atacând țesuturile propriului organism (boli auto-imune) sau reacționând disproporționat, exagerat la contactul cu substanțe din mediul ambiant (boli alergice), imunomodulatoarele sunt cele care o readuc la ordine. Din păcate, mulți medici ignoră total sau, mai grav, iau în derâdere existența plantelor imunomodulatoare, preferând în locul lor corticoizi și tot felul de substanțe imunosupresoare, care (doar) ameliorează o problemă, dând naștere la altele noi. Dacă imonomodulatoare în general și panseluța sălbatică în special ar fi cunoscute, milioane de copii și adulți cu astm, cu colagenoze, cu psoriazis, cu alergii cutanate sau alte boli de acest gen ar putea fi salvați de la suferință. Poate părea prea frumos ca să fie adevărat, dar rezultatele văzute în mai bine de douăzeci de ani ne-au condus la această concluzie.


BOLI TRATATE CU PANSELUȚA SĂLBATICĂ

Alergia (cutanată, respiratorie etc.) – se țin cure de 90 de zile, urmate de 15-21 de zile de pauză, cu panseluță sălbatică. În perioadele delicate (polenizare, stres intens, expunere la praf etc.), pe lângă cura cu panseluță sălbatică se va recurge și la administrarea de vitamina C, dar numai din surse naturale, verificate (atenție la formele de sinteză deghizate!).

  Atopia (dermatita atopică) – se ține o cură cu panseluță sălbatică de 2-3 luni. De regulă, cea mai bună perioadă pentru această cură este în ultimele două luni de toamnă – începutul iernii, când organismul este cel mai sensibil. Extern, se aplică pe piele ulei de măsline sau de argan, creme cu mușețel sau tătăneasă.

  Astmul, bronșita astmatiformă – sunt eficient combatute de curele succesive cu panseluță sălbatică, sub formă de extract uscat sau pulbere. Curele durează 60-90 de zile, fiind urmate de 15-21 de zile de pauză, după care administrarea se reia. În afara curei cu panselulță sălbatică, se va adopta o alimentație cu multe crudități, dar nu hipocalorică sau exclusiv vegetariană (adică fără ouă și lactate). Interdicție la lactate au doar persoanele alergice la cazeina din lapte.

  Colagenozele (lupusul eritematos diseminat, dermatomiozita, sclerodermia difuză progresivă, periartrita nodoasă etc.) – sunt tratate a la long cu ajutorul curelor cu panseluță sălbatică. Pe an, se țin trei cure, a câte 90 de zile fiecare, timp în care se iau 1,2 grame extract uscat sau 10 grame de pulbere pe zi. Suplimentar, se administrează siliciu din surse vegetale (coada calului, urzică), pentru refacerea țesutului colagenos și reglarea reacției sistemului imunitar.

  Psoriazis – se urmează același tratament cu panseluță sălbatică de la colagenoze. Extern, se aplică zeolit micronizat (cu dimensiuni ale particulelor sub 30 de microni), care poate fi înglobat în orice unguent luat din comerț. Cel mai eficient este zeolitul sicilic.

Extract concentrat BIO de Panseluță sălbatică găsești AICI.

AromScience

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu