Coșul Meu
Uleiurile volatile – remedii naturale pentru răceală Uleiurile volatile – remedii naturale pentru răceală

În cazul răcelilor, se recomandă în mod special:
– Uleiul de mentă (Mentha piperi­ta) – desfundă rapid căile respiratorii supe­rioare, are un efect răcori­tor în cazul febrei și ușurează respirația (dilată bron­hiile, stimulează centrul respirației din creier).
– Uleiul de arbore de ceai (Mela­leuca alternifolia) – are o acțiune di­rec­tă de distrugere a virușilor, bac­teriilor și a altor microorganisme, prevenind apa­riția complicațiilor gripei.
– Uleiul de pin siberian (Pinus si­birica) – are o acțiune aproape magică asupra plămânilor și arborelui bronșic, stopând acce­sele de tuse, prevenind compli­ca­țiile pulmonare, de­congestionând de secreții căile respiratorii inferi­oare. Are și o acțiune excelentă asu­pra psihicului, conferind tonusul necesar pentru a ne vindeca rapid.
– Uleiul de cimbru (Thymus vulgaris) – este un antibiotic imbatabil, recomandat în toate complicațiile bacteriene ale răcelilor.

Mod de administrare:

1. Inhalația cu uleiuri volatile – într-un vas cu apă fierbinte se pun 1-2 picături de ulei volatil de cim­bru și 1-2 picături de ulei de mentă. Se acoperă capul și va­sul cu un prosop, se apropie nările de vas și se in­spi­ră vaporii degajați, vreme de câteva minute. Apoi, pacientul se va relaxa la orizontală, bine învelit și ferit de contactul cu curenții de aer sau cu frigul. Această procedură desfundă căile respiratorii, decon­gestio­nează sinusurile, reduce durerile de cap și accele­rează procesele de vindecare. Este contraindicată în cazul pneumoniilor, unde, în schimb, are un efect foarte bun următoarea aplicație externă cu uleiuri volatile:
2. Masajul cu uleiuri volatile – într-o lingură de unguent obișnuit (de gălbenele, de exemplu) se pun câte 1-2 picături de ulei volatil de mentă, de pin sibe­rian și de arbore de ceai, și se amestecă bine. Acest pre­­­parat se întinde pe torace, atât pe zona anterioară, cât și pe cea posterioară, cu mișcări line, până când tot unguentul intră în piele. Uleiurile volatile au capa­citatea de a penetra toate țesuturile epiteliale, fiind pre­­­luate de circulația sanguină și acționând di­rect la nivelul plămânilor și al căilor respiratorii in­ferioare.

AromScience

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu